Sporda verilen ara ve yeniden başlamak



Sporda verilen ara ve yeniden başlamak

           Eğer düzenli olarak spor yapıyorsanız ve performansınız daha iyiye gitmesini hedefliyorsanız düzenli ve sistemli çalışmaktan başka bir yol yoktur. Ancak gerek işleriniz gerekse de sağlık sorunları nedeniyle ara vermek zorunda kaldınız. Yada içinde bulunduğumuz salgın gibi bir durumla karşılaştınız. Uzun süreler emek verdiğiniz sporu belli bir süre yapamayacaksınız. Ama verdiğiniz onca emeğinde boşa gitmesini istemiyorsunuz.
          
          Yapılacakları önem sırasına göre sıralamak gerekirse.

   1- Haftada ne kadar süre spor yapıyorsanız yine aynı sürelerde aktif kalmaya çalışın.

   2- Yaptığınız sporu yapamıyorsanız ona uygun çapraz bir antrenman türünü seçmeniz önemli. Basitçe yaptığınız sporu desteklemek olarak anlatabiliriz. Çapraz antrenmanı ayrı bir yazıda detaylı olarak anlatacağım.

   3- Beslenmenize çok dikkat edip kilo almamaya özen gösterin. Daha sonra spor döndüğünüzde fazla kilolarla zaman kaybetmeyip eski günlerinize erkenden ulaşmak moral ve motivasyon için önemli.

   4- Moral ve motivasyonu yüksek tutmak.

   5- Uyku düzeninizi bozmamanız önemli.

   not: Yukarıda verdiğim bu maddeler profesyonel spor yapan kişilerden topladığım verilerden oluşturulmuştur.


         Spora verilen ara ve sonrasında yediden başlamak kısaca beş maddeyle özetleyebiliriz. Mantık aslında şu verdiğiniz aranın süresi ne kadar olursa olsun eğer aktif kalmayı başarabilirseniz çok da bir performans kaybı yaşamayacaksınız. Çünkü aktifsiniz ve kaslarınız çalışmaya devam ediyor. Geri döndüğünüz zaman ise yaptığınız destekleyici ve çapraz antrenmanlar sayesinde bir öncekinden daha güçlü olduğunuzu da göreceksiniz.


        

Yorumlar

  1. Sağolasın gardaccığım sen olmasan şimdiye 100 kiloyduk 😊👍

    YanıtlaSil
  2. Ben 3 ü kaçırmışım. Gitti gitti gitti...

    YanıtlaSil
  3. Hedefte bir yarış olamayacağı için kiloları vermeye de vakit var demek 🏃🏻🚴🏻

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar